לעשות עסקים בהודו
העובדה שהודו היא מדינה מתפתחת, אדירה בגודלה ומגוונת, רק מעצימה את הפוטנציאל הכלכלי שיש בעשיית עסקים עם חברות הודיות. ביחד עם תנופת הצמיחה, הצרכים של השוק ההודי נעשים גדולים ודחופים יותר, וזה מתבטא בכל התחומים: תשתיות, בנייה, חקלאות, תעשייה כבדה והיי טק, שירותים ועוד. הודו בעלת פוטנציאל עסקי אדיר הן בייצוא, הן בייבוא והן במכירת ידע.
לצד הפוטנציאל האדיר קיים אי בטחון בעשיית עסקים עם הודו. ראשית, בכל תחום יש שחקנים רבים. שנית, הפער התרבותי בין ישראל להודו עשוי לבלבל, להטעות ולהרתיע. קשה לדעת מאיפה להתחיל וגם איך להמשיך באוקיינוס גדול כל כך. לכן יש צורך בגורם ישראלי וגורם הודי שמכירים את השטח ומעורים בכלכלה, בתרבות ובממשל ההודים. שניהם יחד יוצרים את הגשר הנכון ליצירת עסקים משותפים שעליו יצעדו הפירמות הישראליות והפירמות ההודיות.
החברות ההודיות פתוחות אל העולם. הפירמה ההודית הנפוצה מעוניינת ביצירת מיזמים משותפים (Joint Ventures). אך חשוב לזכור שבעיני הנציגים ההודים מיזם משותף הוא כסוג של התקשרות שניתן להמשילה לנישואין. לכן לא פלא שבטרם חתימת הסכם מוקדשים זמן רב ואנרגיה לבחינה הדדית. התהליך הזה נמשך לעתים קרובות זמן ארוך יחסית, מה שמחייב סבלנות רבה מצד הפירמה הישראלית; לנציגי החברות ההודיות יש סבלנות. לכן כשבאים לעשות עסקים בהודו יש לקבוע מראש תקציב לשלב "החיזור" - לצורך ביקורים בהודו, הזמנת הנציגים ההודים לביקור בישראל וכיו"ב. התהליך הזה מצריך רגישות והבנה של הפערים התרבותיים והדרכה באשר לנורמות ההתנהגות ההודיות. טעויות שנובעות מאי הבנה של הצד ההודי עלולות להביא לאכזבה מצד הנציגים ההודים, מה שיוביל לגמר הקשר.
הודו הינה תת-יבשת עצומה ומגוונת, ומה שמתאים בעיר מומבאי (בומבי) אינו בהכרח מתאים לצֶ'נאי או לניו דלהי או לבנגלור. כמו כן, חשוב לזכור שקשרים בעולם העסקי והפוליטי בהודו הכרחיים כדי להוציא לפועל תכניות עסקיות. חברת אושמן ייעוץ ופיתוח עסקי בראשותו של בנימין (בני) אושמן נותנת מענה לכל האתגרים הללו.
|